Header

Sunteti amatori de produse traditionale facute cu grija dupa retete soptite in taina, produse numai cu condimente naturale, produse gustoase si sanatoase? Treceti pe la pravalia noastra din Baneasa...

Blog

Telemea Alba

Publicat de: Laura

0
comentarii
  • Jan
  • 15

Ii zicem asa pentru ca o aducem din Alba. Cand Tanti Cristina incepe sa mulga vacutele, Giuseppe – cel care stie drumurile, inca mai are de dormit 3 ore la Hanul Drumul Dragostei din Vintu de Jos. Cand se trezeste si-si cauta …papucii, casul e in cutiile de transport, cu saramura potrivita. Inca e dulce si nu e inca telemea.

In 20 de minute, Giuseppe e acolo, incarca cutiile in frigorifica dar mai zaboveste ceva vreme, cat sa se scurga si branza dulce, ce atarna in tifoane.
Apoi, face drumul spre casa, noaptea, timp in care casul tot incearca sa traga sare, sa devina telemea.

Nu e chiar asa simplu. Trucu’ lui Tanti Cristina e sa-l taie in calupuri mari, ca sarea sa nu dea navala in mijloc, ci sa se opreasca doar in „coaja”. Apoi, zerul care inca se scurge din cas, nu lasa sarea sa fie tare. Abia dimineata, cand e in frigiderele noastre, putem spune ca avem o branza care mai are cateva ore si se face telemea.

Cine o prefera foarte putin sarata, trebuie s-o ia de la noi joia, ca altfel ea se tot face telemea pana sambata.

Lasati un comentariu:

Trebuie sa fiti autentificat pentru a lasa un comentariu.

Top