Header

Sunteti amatori de produse traditionale facute cu grija dupa retete soptite in taina, produse numai cu condimente naturale, produse gustoase si sanatoase? Treceti pe la pravalia noastra din Baneasa...

Blog

Specialitati de branza de capra de la Preotescu

Publicat de: Codrut Ionescu Muscel

Comments Off on Specialitati de branza de capra de la Preotescu
comentarii
  • Apr
  • 16


Incepem sa aducem branzeturi fine pentru cei mari si lapte proaspat de capra si branza tartinabila pentru cei mici, de la ferma Preotescu.

zori_de_zi_gem_copii

Zori de Zi – Brânza tartinabila (casoleta 400g) – 28 lei

lapte

Lapte de capra – 14 lei / l

Turnul_Vlasiei_3

Turnul Vlasiei – Brânza maturata (pretul per piesa variaza în functie de dimensiune între 35 si 40 lei)
Turnul Vlasiei, o alta specialitate de branza Preotescu.
Este o piesa de branza din lapte crud de capra de forma unui trunchi de piramida care sta la maturat minim 14 zile.
E acoperita cu cenusa de lemn sarata, peste care creste cultura de mucegai nobil.
Miezul este alb, cu textura fina si cremoasa, avand arome de lemn, ciuperci si nuci.
Se poate servi cu un vin alb sec sau rosu usor. Mmmm…
Reteta noastra pentru Turnul Vlasiei este inspirata si adaptata dupa celebra branza franceza Valençay

cret_3

Nor Cret – Brânza maturata (pretul per piesa variaza în functie de dimensiune între 25 si 35 lei)
Norul Cret este o alta specialitate de branza Preotescu, foarte apreciata de catre iubitorii de branza.
Este o piesa de branza din lapte crud de capra de forma rotunda care sta la maturat între 10 si 30 de zile.
A primit acest nume datorita texturii suprafetei sale date de colonia de mucegai, mici încretituri care acopera integral piesa de branza.
Miezul este alb galbui, cu textura fina si foarte grasa. Aroma este speciala, tipic laptelui de capra, putin sarata. Cu cat este mai maturata cu atat gustul devine mai puternic, iar consistenta creste.
Se poate servi cu un vin alb sec atunci cand Norul Cret este mai tanar sau cu un vin rosu corpolent cand are peste 20 de zile de maturare.
Reaeta noastra pentru Norul Cret este inspirata si adaptata dupa o specialitate de branza franceza ce se prepara în regiunea Poitou înca din 1872

Comentariile sunt inchise.

Top