Din primavara pana toamna tarziu, o fireasca acceptare a ce ne aduce fiecare anotimp, aducem legume si fructe proaspete, niciodata stropite sau tratate cu chimicale.
Dupa spusele Patriciei, totul a inceput cu mutarea la tara in casa bunicilor, unde noii locatari s-au pus pe lucratul gradinii “la inceput timid, apoi din ce in ce mai intens”. N-a fost usor pentru ca si-au propus sa produca totul natural si fara chimicale. Folosesc zeama de urzici care este un ingrasamant natural, cu aport important in azot pentru pamant, si mai are si calitatea de a fi repulsiv pentru paraziti.
Pamantul pentru plante este si el fabricat artizanal, mare parte din desee menajere, care creeaza materia organica indispensabila pentru dezvoltarea sanatoasa a plantelor:
Asa au ajuns in pravalie ladite cu legume proaspete: stevie, loboda, papadie, spanac, ceapa verde, usturoi verde, salata verde, marar, patrunjel, leustean si menta.
Toate aceste produse sunt culese chiar in saptamana in care sunt livrate la noi in magazin, cu o zi – doua inainte sa ajunga la dvs. pe masa plesnind de prospetime.