Header

Sunteti amatori de produse traditionale facute cu grija dupa retete soptite in taina, produse numai cu condimente naturale, produse gustoase si sanatoase? Treceti pe la pravalia noastra din Baneasa...

Blog

IMPORTANT!!! TELEMEA SI CAS DE OAIE

Publicat de: Laura

0
comentarii
  • Oct
  • 14

Uitati cum sta treaba cu laptele de oaie:
Cine are oi multe, cum au producatorii nostri, mai strang o mana de lapte … dar nu se mai poate inchega in perioada asta, de gras ce. Deci cas si telemea de oaie este imposibil de facut!!
In toate stanele din tara, ciobanii au fost trimisi acasa pentru ca nu e rentabil sa ii platesti sa mulga oile pentru o cana cu lapte.

Ce se intampla in perioada asta? Cat lapte se mai poate mulge de la oi (asa, maxim 2 saptamani, cu hrana multa) se amesteca cu laptele de vaca. In cazul asta, telemeaua iese mai grasa si chiar mai buna, dar NU ESTE DE OAIE!
De-acu’ si pana la Paste o sa mancam telemea de oaie maturata si, usor, usor, veche.
Va povestim toate astea pentru ca in piete o sa se tot vanda telemea si cas de oaie PROASPETE, toata iarna. Ne pacaleam si noi inainte de a ne apuca de pravalie…
De saptamana viitoare, telemeaua de oaie se va face in amestec cu laptele de vaca, sa-i mai slabeasca grasimea si sa se poata inchega. Oricum va fi o telemea interesanta, chiar mai gustoasa, pentru c-o sa fie mai grasa ca cea doar de vaca.
Azi, la pravalie mai avem ceva telemea doar de oaie. Parca nu ne vine s-o dam cand ne gandim cate luni o sa lipseaca.
Offf!!!

Lasati un comentariu:

Trebuie sa fiti autentificat pentru a lasa un comentariu.

Top

Ne puteti gasi pe noul magazin online!