Header

Sunteti amatori de produse traditionale facute cu grija dupa retete soptite in taina, produse numai cu condimente naturale, produse gustoase si sanatoase? Treceti pe la pravalia noastra din Baneasa...

Blog

Camara din Branesti

Publicat de: Codrut Ionescu Muscel

Comments Off on Camara din Branesti
comentarii
  • Feb
  • 7

Cu parere de rau ne despartim de un vechi colaborator, Camara din Branesti, care ne-a alintat cu zacusca si sosuri de rosi, coapte la ceaun pe foc cu lemn de prun, facute dupa retetele bunicii.

De la inceput ne-a sedus programul acestei initiative care se potriveste perfect cu propria noastra conceptie despre mancare:
“Camara din Branesti este o initiativa privata, aparuta ca o necesitate de a oferi copiilor mei o hrana sanatoasa, echilibrata si gustoasa. Daca vreti, este si un fel de protest impotriva otravurilor denumite generic de catre marii retaileri “mancare”. Un protest al unui om. Acel om sunt eu. Vlad. Satean, branestean. Camara din Branesti este o intoarcere la natura.”

Din pacate, Vlad a trebuit sa renunte la mica afacere pe care a dezvoltat-o cu dragoste, implicare si seriozitate timp de trei ani. Cauzele sunt multiple: costurile aditionale (teste continui, amenajare obligatorie a fabricutei fara legatura cu realitatea traditionala, controale nejustificate), faptul ca magazinele mici au inceput sa se inchida, ceea ce a dus la scaderea vanzarilor. Aditional, statul nu favorizeaza, din pacate , aparitia si dezvoltarea afacerilor mici, care cer munca artizanala, pe scurt promovarea unui “slow food” care se sprijina pe cunostiinte transmise din batrani.
Dupa propriile sale spuse, “E prea mare investitia de resurse, -si nu in primul rand financiare ci sufletesti si personale! – pentru o societate care in mod clar nu ma doreste, cel putin in momentul asta. Poate in viitor se intampla vreo minune, de aceea am suspendat firma, nu am inchis-o”.

Speram din tot sufletul ca lucrurile sa se schimbe rapid si sa putem din nou beneficia de produsele Camarii din Branesti!

Comentariile sunt inchise.

Top