Header

Sunteti amatori de produse traditionale facute cu grija dupa retete soptite in taina, produse numai cu condimente naturale, produse gustoase si sanatoase? Treceti pe la pravalia noastra din Baneasa...

Blog

BRANZA DULCE

Publicat de: Laura

0
comentarii
  • Oct
  • 14

Sau branza slaba de vaca.
Treaba nu-i simpla deloc. Trebuie rezervata pana duminica seara, pentru ca Tanti Cristina are socotelile ei. Noi i le-am mai incurcat de cateva ori, da’ nu vrem sa profitam de blandetea ei. Branza dulce se face lent, atent, grijuliu.

Concret, in cazul nostru:
Duminica seara…”saru’ mana Tanti, cam de atata avem nevoie”.
Luni dimineata trage smantana din laptele proaspat muls, da’ nu pe toata. Cum sa tragi toata smantana? Si branza cu ce se mai leaga? Bati un ou?
Apoi pune laptele moale la prins. Nu-l mai deranjeza nimeni pana miercuri seara. Doar Tanti Cristina care mai intra ca o mama in camera lui, sa mai inchida o fereastra sa nu fie prea curent, sa-l mai inveleasca cu tifonul, sa-l mai priveasca.
Spre marti seara, branzica ce inca se face ridica smantana la suprafata. Nu vrea sa fie grasa, chip. Tanti Cristina stie asta si o aduna intelegatoare: “iti spune branza ce sa faci”.
Miercuri, e clocot mare!! “Hai ca pleci la Bucuresti. Pune tifonu’ pe tine si treci la scurs, ca acu’ intra oamenii aia si tu nu esti gata”.
Asa ca daca ne ziceti mai tarziu de duminica seara, noi cum o dregem?

Lasati un comentariu:

Trebuie sa fiti autentificat pentru a lasa un comentariu.

Top